Polecamy

You can skip ad in

SKIP AD >

0

0:00

/

0:00

EMBED THIS PLAYER
COPY

DOWNLOAD STARTED!

Jak przygotować pstrąga do pieczenia?

Jak przygotować pstrąga do pieczenia?


.© Google Graphic .

Przed końcem pieczenia ryby w piekarniku można delikatnie odchylić folię. Dzięki temu mięso będzie chrupiące, a skóra lekko zarumieniona.

Jak przyrządzić pstrąga w całości?

Do przygotowania pstrąga potrzebna będzie sól morska, masło oraz czosnek. Każdy ząbek można przekroić na pół. Na koniec rybę zawija się w folię aluminiową i wkłada do rozgrzanego piekarnika.

Ponacinaj rybę po zewnętrznych stronach oraz w środku.

Natrzyj pstrąga solą morską lub himalajską solą różową.

W każde nacięcie na skórze włóż kawałek czosnku.

Posmaruj rybę masłem.

Dopraw pstrąga czarnym pieprzem lub ziołowym.

Zawiń rybę w folię aluminiową i zrób w niej kilka małych dziurek.

Piecz rybę w rozgrzanym wcześniej piekarniku, aż mięso będzie miękkie.

Podawaj pstrąga z surówkami i dodatkiem węglowodanowym.

Przygotowanie pstrąga do pieczenia w folii z cytryną

Po nacięciu ryby, zamiast czosnku, w dziury można włożyć kawałek cytryny. Dzięki temu mięso będzie miało wyrazisty, lekko kwaśny smak.

Natrzyj rybę solą, pieprzem i skrop sokiem z cytryny.

Ponacinaj pstrąga w kilku miejscach i w każdą „kieszonkę” oraz w środek włóż ząbek czosnku, masło, pietruszkę i plaster cytryny.

Rybę połóż na folii aluminiowej, dodaj odrobinę masła i zawiń.

Pstrąga piecz w rozgrzanym piekarnikuna blasze lub ruszcie.

Zainteresowany artykułem? Kliknij i przeczytaj całość
Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
 
Responses (0)
No response for this article yet.

Polecane