Magda Gessler otworzyła polskie bistro w Londynie. Za tatara trzeba zapłacić prawie 50 zł, ale to cena schabowego zwala z nóg

Magda Gessler otworzyła polskie bistro w Londynie. Za tatara trzeba zapłacić prawie 50 zł, ale to cena schabowego zwala z nóg
Magda Gessler od dziewięciu lat przeprowadza rewolucje w restauracjach w całej Polsce. Teraz podbija Londyn. Otworzyła bistro z polską kuchnią.

Magda Gessler jako prowadząca Kuchennych rewolucji stała się najpopularniejszą polską restauratorką. Mają kilka lokali w kraju postanowiła pójść o krok dalej i otworzyć restaurację w Londynie. W White Goose Bistro Brytyjczycy zjedzą dania naszej tradycyjnej kuchni.

Magda Gessler w Londynie podaje mielone i schabowe

Gwiazda TVN-u niedawno świętowała oficjalne otwarcie swojej nowej restauracji. Specjalnie dla telewizji Food Network pokazała, jak wyglądały przygotowania do londyńskiego debiutu kulinarnego.

Gessler w White Goose Bistro podawane są potrawy przygotowane według receptur restauratorki. Magda zadbała o to, aby mieszkańcy Londynu mogli poznać smaki typowe dla polskiej kuchni, dlatego w jej restauracji można zjeść m.in. żur staropolski z białą kiełbasą, podwójnego schabowego, kotlety mielone czy pierogi ruskie z mięsem i kapustą i grzybami.

Rosół bursztynowy z żółtkiem posche i domowymi kluseczkami - £5.90Żur staropolski z białą kiełbasą i jajem na twardo – £5.90Soljanka rosyjska z czterech mięs – £6.90tatar wołowy ostrym nożem siekany – £10.00Pasztet królewski z dziczyzny z malinami – £7.50Sałatka „Zielono mi” z pstrągiem wędzonym – £8.50Schabowy DOUBLE po naszemu wychodzący poza talerz – £13.90Pstrąg w całości smażony na klarowanym maśle – £12.90Mielony „mój ulubiony” – £2.90Pierogi: mięso, ruskie, kapusta i grzyby, 100g – £1.59Każdy deser: £4.50

What's Your Reaction?

like
0
dislike
0
love
0
funny
0
angry
0
sad
0
wow
0